Cookie Dough


Ingredienser:
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 krm flingsalt
- 150 g smör (rumstempererat)
- 1 ägg
- ca 3 msk mjölk
- 2-3 dl mörka chokladknappar (eller hackad choklad)
- 2-3 dl vita chokladknappar (eller hackad choklad)


Gör Såhär:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Häll mjölet på en plåt med bakplåtspapper och bred ut det i ett jämt lager.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 5 minuter, passa noga så att mjölet inte blir bränt. Låt kallna.
- Mät upp socker, vanilj och smöret, delat i klickar, i en bunke och vispa ihop. Använd elvisp.
- Vispa i mjölet.


- Tillsätt ägget och vispa ihop.
- Späd med mjölken, lite i taget till lagom fast deg.
- Blanda degen med chokladen.
- Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
- Servera gärna tillsammans med vaniljglass.

skriven
Åh, såg drömmigt ut