Reading List Update

 
I februari la jag upp en oändlig läslista som jag tänkte försöka avklara 2017 och jag har kämpat på ganska bra, men får nog inse att det krävs ett extra år... Här nedanför kommer alla böckerna jag har hunnit läsa och vad jag tyckte om dem. Se HELA listan HÄR!
 
Här är de böckerna jag har hunnit läsa:
 • Papertowns

av John Green

 
Betyg: 5/5
 
Quentin är en kille på sitt sista år i high school. Han är väldigt fixerad vid sin granne, Margo; en populär och allra mest mystisk tjej. När de var små barn så var de vänner, men de växte ifrån varandra när de blev äldre. Medan Margo blev en populär tjej med populär vänner och en populär pojkvän, så blev Quentin rätt så opopulär med bara ett fåtal vänner. Han spenderar största delen av sin tid med att vara fixerad över Margo som den perfekta människan. 
 
Boken är fylld med olika metaforer och budskap. Papertowns är en bok som går att läsa hur många gånger som helst och lära sig något nytt varje gång.
 
Läs min längre recension/analys av Papertowns HÄR
 

 • Gatukatten Bob
av James Bowen
 
Betyg: 3/5
 
James Bowen hittade en röd skadad katt i trappuppgången till hans lägenhet. James levde på att spela musik på gatan, och han behövde verkligen inte en till mun att mata. Men han fattade tycke för denna röda hemlösa katt och ville hjälpa honom. James och katten som han döper till Bob blir snabbt oskiljaktiga. Boken följer deras fantastiska historia tillsammans.
 
Gatukatten Bob är en mysig och lagom bra bok. Den är kanske inte en must-read, men är en avkopplande och trevlig läsning.
 

 • Cirkeln
 • Eld
 • Nyckeln
av Sarah Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
 
Betyg: 5/5

Det finns demoner som försöker ta sig in i människornas värld och de enda som kan stoppa dem är de utvalda. De utvalda är sju stycken gymnasieelever som lever väldigt skilda liv. Plötsligt får de reda på att de är häxor, och dessutom att bara de kan rädda världen från demonernas invasion.

Det mesta som har med magi och annat övernaturligt att göra tycker jag är väldigt spännande. Jag blir så imponerad av de författare som lyckas bygga upp egna världar där regler och normer inte behöver överensstämma med verkligheten. Detta skapar en stor frihet, men är också en stor utmaning. Det är så roligt att leka med tanken att det skulle kunna finnas magi i världen. Därför älskar jag böcker som Cirkeln, där magin finns dold i den vanliga världen.


 • Isprinsessan
 • Predikanten
 • Stenhuggaren
 • Olycksfågeln
 • Tyskungen
 • Sjöjungfrun
av Camilla Läckberg
 
Betyg 4/5
 
"Huset var ödsligt och tomt. Kylan trängde in i alla vrår. En tunn hinna av is hade bildats i badkaret. Hon hade börjat anta en lätt blåaktig ton. Han tyckte att hon såg ut som en prinsessa där hon låg. En isprinsessa. Golvet han satt på var iskallt, men kylan bekymrade honom inte. Han sträckte ut handen och rörde vid henne. Blodet på hennes handleder hade för länge sedan stelnat. Kärleken till henne hade aldrig varit starkare. Han smekte hennes arm, som om han smekte den själ som nu flytt kroppen. Han vände sig inte om när han gick. Det var inte adjö, utan på återseende."
 
Riktigt bra deckarböcker! Alldeles perfekt balans mellan personliga bekymmer/vardagliga händelser och mordutredningarna.
Har inte hunnit läsa alla böcker i serien, men jobbar på det för fullt. 
 

Böcker som inte fanns på listan, men som jag råkade läsa ändå (...woopsie!):
 • Ödesgudinnan på Salong d'Amour
av Anna Jansson
 
Betyg 3/5
 
"På Södertorg i Visby ligger Salong d'Amour. När du kommer in på min frisersalong och jag frågar: "Vad kan jag göra för dig?" menar jag inte bara ditt hår. Jag menar: "Vad kan jag göra för dig i ditt liv?" Min ambition är större än att få till en fin klippning, den är att ge dig ett möte."
 
Helt klart läsvärd och mysig bok. Den är lättläst och avkopplande; helt enkelt en "må-bra"-bok!
 

 • Jag är inte perfekt, tyvärr
av Michaela Forni
 
Betyg: 4/5
 
"Tanken med den här boken är att du ska kunna ha den i din väska eller på ditt sängbord. Min dröm är att du ska finna styrka i mina ord och det jag har att dela med mig av. Kanske kan min ångest hjälpa att minska din. Jag har fyllt boken med små historier ur mitt eget liv. Saker som jag har upplevt och situationer som har förändrat mig. Jag har också samlat mina bästa verktyg. För ett par år sedan sprang jag in i något som liknade en vägg och efter det bestämde jag mig. Jag ville leva ett liv där jag kände mig stark, värdefull och lycklig, inte liten, rädd och svag."
 
Kombinerad dagbok och självhjälpsbok men hög igenkänningsfaktor; personliga historier varvas med tips och pepp. Som ni ser på alla post-its på bilden nedanför så fanns det många tips och tankar att ta till sig från boken!
 

 • Fault in our stars
av John Green
 
Betyg: 100/5 (oh wait... inte möjlight sååå det får väl bli 5/5)
 
"Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten."
 
Alltså wow wow wow!!! Fruktansvärt bra bok! Detta var nu tredje gången jag läser boken, plus att jag har sett filmen ett antal gånger, så ja jag tycker om den, jag ÄLSKAR den!
 

 
Böcker in progress (och ja det är mer än en bok):
 • Fyrvaktaren - av Camilla Läckberg
 • Quiet: The Power of Introverts in a World that Won't Stop Talking - av Susan Cain
 • Mer än blyg: Om social ängslighet hos barn och ungdomar - av Liv Svirsky, Ulrika Thulin & Lars-Göran Öst
 • Tristan och Isolde - av Joseph Bédier

Kommentera här: