Nutellatårta

 
Till 6-8 personer
 
INGREDIENSER
Kakbottnar:
175 g mjöl
2 tsk bakpulver
175 g mjukt smör
175 g råsocker
4 ägg
2 msk Nutella
 
Fyllning:
Nutella
Vispgrädde
 
Smörkräm:
750 g florsocker
300 g smör
1 msk Nutella
1 tsk kakao
 
Garnering:
Skivade jordgubbar
Nutella
 
GÖR SÅHÄR
1. Värm ugnen till 180 grader
2. Häll alla ingredienser till kakbottnarna i en hushållsmaskin och rör ihop dem under ca 1 min, tills smeten är jämn.
3. För över smeten i två lika stora runda formar (gärna springformar); grädda sedan i 30 min mitt i ugnen.
4. Låt kakbottnarna svalna i formarna.
5. Vispa smör. florsocker, Nutella och kakao till en slät smörkräm.
6. Bred Nutella och sedan vispad grädde på den ena bottnen och lägg på den andra.
7. Spritsa smörkräm över hela tårtan och garnera sedan med jordgubbar och Nutella.
 

Kommentera här: