Road Trip in the US! Washington DC

Måndagen 3/7 spenderades i bilen på väg till Washington DC (eller snarare på väg till hotellet en bit utanför). Framme vid hotellet badade vi i poolen och sen åt vi på IHOP (International House of Pancakes). 

På tisdagen var det 4th of July, USAs nationaldag! Vi åkte tunnelbana in till Washington DC. Väl där bestämde jag mig för att ta fram min kamera... men när jag skulle sätta på den så fungerade den inte. Batteriet hade nog kortslutits (om det inte var hela kameran som var sönder). Så jag var ju lite deppig över det. Dock så fick jag låna farmors kompaktkamera resten av dagen så växlade mellan att ta bilder med den och min mobil.

Men! När jag sen på kvällen skulle ladda över bilderna från kameran så kraschade minneskortet, och inga bilder kunde hittas. Som tur är hade jag ju tagit bilder med mobilen också.

Det första vi såg i Washington DC var Washington Monument, sedan gick vi vidare till Vita Huset. Där var många turister, men ingen Trump synlig! 

 

Från Vita Huset gick vi till Constitution Street och bänkade oss på trottoaren för att kunna se den stora 4th of July-paraden. Och den var stor! Hela paraden pågick i cirka 2 h. Det var supervarmt dessutom; 32 grader i skuggan, 40 i solen, och vi satt i solen! Så den dagen blev det mycket vattendrickande. 

 

Efter paraden gick vi och åt lunch på McDonalds. Där inne satt vi länge och svalkade oss innan vi vågade oss ut i hettan igen. Det sista vi gjorde i Washington denna dagen var att besöka National Museum of Art.

Nästan direkt efter vi kommit tillbaka till hotellet åkte jag, pappa, farmor och farfar vidare till Walmart. Vi behövde köpa lite mat och jag ville leta efter ett nytt batteri till min kamera. Tyvärr hittade jag inget, meeen det löste sig bra ändå. När vi hade kommit tillbaka till hotellet så provade jag att ladda batteriet igen och då fungerade det!!

Senare på kvällen gick vi ut och tittade på 4th of July - fyrverkerier.

Kommentera här: