Cookie Dough

 
 
Ingredienser:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm flingsalt
  • 150 g smör (rumstempererat)
  • 1 ägg
  • ca 3 msk mjölk
  • 2-3 dl mörka chokladknappar (eller hackad choklad)
  • 2-3 dl vita chokladknappar (eller hackad choklad)
 
 
 
Gör Såhär:
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Häll mjölet på en plåt med bakplåtspapper och bred ut det i ett jämt lager.
  • Rosta i mitten av ugnen i ca 5 minuter, passa noga så att mjölet inte blir bränt. Låt kallna.
  • Mät upp socker, vanilj och smöret, delat i klickar, i en bunke och vispa ihop. Använd elvisp.
  • Vispa i mjölet.
 
 
  • Tillsätt ägget och vispa ihop.
  • Späd med mjölken, lite i taget till lagom fast deg.
  • Blanda degen med chokladen.
  • Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
  • Servera gärna tillsammans med vaniljglass.
 
1 Elin:

skriven

Åh, såg drömmigt ut

Kommentera här: