Frukost Mug Cake med Bär

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 1 ägg
  • 3 msk strörörsocker
  • 3 msk havregryn
  • ½ tsk kanel
  • 3 msk självjäsande mjöl
  • 1 nypa salt
  • 3 msk blandade bär

Smuldegstäcke:

  • 2 tsk smör
  • ½ msk självjäsande mjöl
  • ½ msk rårörsocker
  • 1 msk havregryn
  • 1 nypa kanel
Gör såhär:

1.     Smält smöret i en mugg i mikron i 10-20 sekunder.

2.     Tillsätt ägg och socker och vispa samman med en gaffel.

3.     Tillsätt havregryn, kanel, mjöl och salt och rör ordentligt till en slät smet. Vänd ner hälften av bären i smeten och toppa med resten.

4.     Blanda alla ingredienserna till smuldegstäcket i en skål och nyp samman till en smulig massa.

5.     Fördela smulorna över kakan och kör den i mikron i 2 minuter och 50 sekunder (600 W), 2 minuter och 30 sekunder (800 W) eller 2 minuter och 10 sekunder (1000 W). Låt svalna något före servering.