Polkamarshmallows

 
Ingredienser:
  • 1 msk gelatin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl glukossirap
  • 1 1/2 dl strösocker
  • En nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Florsocker
  • Polkagrisar
  • Pepparmintsolja
  • Röd karamellfärg
 
 
Gör Så Här:
 
1. Lös upp gelatinet i en bunke i hälften av vattnet.
 
2. Häll resten av vattnet, sirap, strösocker och salt i en kastrull. Koka tills lösningen kommer upp i 120 grader.
 
3. Häll sockerlösningen i gelatinblandningen medan du vispar. Tillsätt vaniljsockret och fortsätta vispa i ca en kvart tills smeten är tjock och ljummen.
 
4. Pudra en form med florsocker. Krossa några polkagrisar.
 
5. Dela upp smeten i två skålar. Blanda i ett par droppar pepparmintsolja och några droppar röd karamellfärg i den ena skålen. Bred ut den rosa smeten i bottnen av formen och bred sedan ut den vita smeten ovanpå. Strö krossad polkagris över och tryck försiktigt fast dem.
 
6. Låt svalna och stelna innan du skär upp kakan i små fyrkantiga bitar. Doppa bitarna i florsocker och borsta bort överflödet.
 
1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Låter gott :)

Kommentera här: