Vit Chokladcheesecake

Detta receptet provade jag för ett tag sedan. Väldigt mumsigt! Den ger en speciell, men fantastiskt god smak.

8–10 bitar

Botten
75 g smör
200 g digestivekex

Fyllning
100 g vit choklad (för att få mer chokladsmak: 150g)
400 g färskost, t ex Phildelphia
250 g kesella, 10 procent
1 dl strösocker
3 ägg

Topping
1–2 vaniljstänger
4 dl crème fraiche
färska jordgubbar, hallon, blåbär

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen, häll på smöret och blanda väl.

2. Tryck ut smulorna i en springform, 22–24 cm i diameter. Formen behöver inte smörjas men du kan lägga ett bakplåtspapper i botten om du vill.

3. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 min. Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150 grader.

4. Bryt den vita chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad.

5. Vispa färskost, kesella och socker i en bunke. Rör ner chokladen och äggen.

6. Häll smeten på bottnen, grädda den mitt i ugnen i 30–35 min. Kakan ska inte få färg. Ta ut den och låt den kallna. Så här långt kan du förbereda dagen före servering.

7. Topping: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med crème fraiche och vispa med elvisp till en fast och bredbar kräm.

8. Bred toppingen på den kalla kakan och dekorera med färska bär.

Hittade receptet här: https://tidningenhembakat.se/recept/vit-chokladcheesecake/
 
 

Kommentera här: